Cerpen 'Hilangnya Sebuah Doa' di Sinergi


Assalamualaikum,

Alhamdulillah, haritu cerpen saya masuk dalam majalah Sinergi. Alhamdulillah, syukur sangat. Tak sangka pulak keluar masa saya dah masuk MRSM PDRM, rasa macam terharu pulak. Hee, alkisah, nak cite jugak.

Pagi-pagi tu, kalau tak silap saya, awal awal pagi, saya pergi maktab. Rasanya prep pagi. Masa on the way nak ke kelas, ada hamba Allah seorang ni, classmate saya.


"Huda, Warhamni."

Saya macam, "Haaa?" tertanya tanya, siapa Warhamni. Fikir punya lah fikir kann.


"Oh ahh, Oh haaa! Eh, tau mana ni?"

"Ni." Hamba Allah tersebut bagi buku Sinergi yang dia pegang.

Saya pun baca baca, hampir terlupa cerpen yang pernah saya hantar. Haa, saya hantar masa lepas PMR lagi dengan Sinergi. Walaupun tak pernah baca majalah Sinergi, tapi hatiku membuak-buak, nak hantor jugak kan.

Tak pernah simpan harapan untuk dipublishkan. Lepas saya pindah, Alhamdulillah, tak sangka, terharu, nak menangis pun ada. Tambah-tambah, orang lain yang perasan bagitahu kita.Terima Kasih, warga sinergi :D

Haa, balik hostel, call Ibu. Mama was like, "Congratss!"

Alhamdulillah. All Praises To Allah :)



 Artikel Pilihan : Hilangnya Sebuah Doa. Ecewah tajukk :)


Ada nama saya sebagai salah seorang kolumnis Sinergi edisi 10


Dan Dan Dan, Permulaan ceritaa. Alhamdulillah.



Diari merah Warhamni cantik sangat. Tak macam diari saya. Huu


Dan url blog Fahuna yang turut dipublisitikan. Aheeeeyy :)

Alhamdulillah! Terima Kasih warga Sinergi~ 

Syukran kathir, syukran :)

No comments :